Sint-Joost vernieuwt 190 vuilnisbakken

© Peter Dhondt-BRUZZ

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft 190 nieuwe vuilnisbakken aangekocht, een investering van meer dan 160.000 euro. De meeste vuilnisbakken zullen in de Noordwijk geplaatst worden.

Op termijn wil Sint-Joost-ten-Node alle 400 vuilnisbakken op het grondgebied van de gemeente vervangen, "om de stedelijke omgeving te harmoniseren," aldus burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) en schepen van Openbare Netheid Mohammed Jabour (PS). In een eerste fase heeft de gemeente 190 nieuwe vuilnisbakken aangekocht. Die komen in de eerste plaats terecht in de Noordwijk, waar ze ook beschadigde vuilnisbakken zullen vervangen.

De installatie zal in verschillende fasen plaatsvinden, waarvan er één van start gaat in november. "Wij blijven investeren in de netheid van onze gemeente. 190 afvalbakken, waarvan twintig met deksel voor restafval en PMD, dit betekent een investering van meer dan 160.000 euro," aldus burgemeester Kir en schepen Jabour.

"We besparen hiermee ook aanzienlijk, want het is de gemeentelijke dienst voor stadsmeubilair die instaat voor de plaatsing ervan op het grondgebied en het aanbrengen van het gemeentelijk wapenschild."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?