Vorst: actieplan voor netheid groene ruimten op komst

© Bruzz
| Het park van Vorst.

Het gemeentebestuur van Vorst zal de komende dagen werk maken van een actieplan voor de netheid van de groene ruimten. "Dankzij een echte samenwerking tussen de diensten kan zowel worden ingezet op repressie als op sensibilisering, opvoeding en pedagogie."

De parken en andere groene ruimten in Vorst wil de gemeente deze zomer netjes houden. Het college werkt daarom aan een actieplan. "Het college hoopt dat alle burgers zich samen met de Dienst Netheid zullen inspannen om van de groene ruimten van Vorst voor iedereen aantrekkelijke plaatsen te maken”, zegt burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo).

De komende dagen worden de hoofdlijnen van het actieplan ontwikkeld. Dat moet snel leiden tot concrete acties, zegt schepen van Openbare Netheid Saïd Tahri (PS). "Dankzij een echte samenwerking tussen de diensten kan zowel worden ingezet op repressie als op sensibilisering, opvoeding en pedagogie", aldus Tahri.

In het kader van het actieplan zal de gemeente bijkomende vuilnisbakken plaatsen in de parken. "Er zal worden gecontroleerd en op verschillende strategische plekken zullen er sensibiliseringsborden worden geïnstalleerd”, aldus nog schepen van Openbare Netheid Saïd Tahri.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?