Vuilnisophaling verstoord door ontevreden personeel

© Peter Dhondt - BRUZZ
| Net Brussel

Voor de tweede dag op rij zijn de witte vuilniszakken in sommige gemeenten niet allemaal opgehaald. Het gaat om een spontane ontevredenheidsactie van enkele afvalophalers. Net Brussel weet naar eigen zeggen niet of het morgen opgelost zal zijn.

Dinsdag werden in Sint-Lambrechts-Woluwe, Jette en Haren het gros van de witte zakken niet opgehaald. Ook in Anderlecht en Evere bleven enkele witte zakken op de stoep staan. Dat was maandag ook al het geval in Brussel-Stad en Elsene.

Bij Net Brussel willen ze niet spreken over een staking. "Er zijn geen vakbonden bij betrokken en er is geen aanvraag ingediend", zegt woordvoerder Etienne Cornesse aan BRUZZ. "Het gaat om een spontane actie van enkele personeelsleden die niet tevreden zijn met een aangekondigde aanpassing van hun werk."

Veiligheidsmaatregel

Vandaag mogen afvalophalers meteen naar huis als ze klaar zijn met hun werk en de vuilniskar hebben teruggebracht naar het depot. Dat zou binnenkort worden aangepast om veiligheidsredenen. "We willen vermijden dat teams hun werk te snel zouden doen, want ze brengen zichzelf en andere weggebruikers in gevaar", zegt Cornesse. Hij benadrukt dat er nog niets concreets is beslist. "We bespreken dat pas op het sociaal overleg van 5 december, dus de actie is echt voorbarig."

Omdat het om een spontane actie gaat, kan hij niet inschatten hoeveel afvalophalers er morgen niet zullen werken. Net Brussel vraagt de bewoners van de betrokken gemeenten om hun witte zakken komende vrijdag 22 november opnieuw buiten te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?