Warandepark krijgt volgend jaar grondige renovatie

© TH / BRUZZ
| Boterhammen in het park (archiefbeeld).

Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) wil het aantal evenementen in het Warandepark naar omlaag, zodat het gras en de bomen minder schade oplopen. Ze kondigt ook een grondige renovatie aan.

De werken zouden volgend jaar beginnen en drie jaar duren. Dat schrijft Le Soir. Het kostenplaatje bedraagt 1,5 miljoen euro. “Dat is veel geld, maar als we zouden wachten, kost het nog meer”, zegt Jellab aan BRUZZ. De schade is al te zien aan de grasperken en de bomen, waar in gekerfd wordt of droge aarde te zien is. “En dan heb je nog schade aan de wortels van de bomen die we nu niet zien, maar de bomen wel echt doet afzien”, zegt Jellab.

Ze verduidelijkt dat de renovatie in stappen zal gebeuren zodat er telkens slechts een derde van het park dichtgaat. “We blijven we mensen uiteraard de kans geven om te komen wandelen.”

Het gaat specifiek over grote evenementen die meerdere dagen duren en waarbij een heleboel camions of aanhangwagens in het park rijden. Zowel Eat Brussels (nu bezig) als het Stripfeest verhuizen vanaf volgend jaar naar het park aan Thurn & Taxis. “Het park dient voor kleinere evenementen of culturele activiteiten”, vindt Jellab.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?