300-tal vluchten geannuleerd op Brussels Airport

© Lieven Bauwens

Op Brussels Airport zijn maandag zowat 300 vluchten geannuleerd. Het gaat om de helft van de voorziene vluchten. Door de sneeuw en winterse omstandigheden is er vertraging voor een honderdtal andere vluchten. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven rond 18 uur.

Brussels Airlines voerde de vluchten naar Kigali, New York, Mumbai, Kinshasa, Accra en Lomé, Dakar en Banjul, Douala en Yaoundé en Ouagadougou en Abidjan wel nog uit.

Op de website van Brussels Airlines kunnen reizigers meer info vinden over hoe ze hun vlucht kunnen herboeken of om terugbetaling kunnen vragen.

Gestrande reizigers

Tussen 17 en 18 uur kon een tiental landingen plaatsvinden. Maar er wordt nieuwe sneeuw verwacht, waardoor de situatie onzeker blijft. Brussels Airport maakt nu snel werk van de opvang van de gestrande reizigers die de nacht zullen moeten doorbrengen in de luchthaven.

Bedden komen mondjesmaat toe, waardoor de luchthavenuitbater in de vooravond nog niet kan inschatten hoeveel slaapplaatsen er zullen komen. Het luchthavenpersoneel deelt voeding uit aan de gestrande mensen.

TUI fly meldt van zijn kant dat vier vluchten die normaal in Brussel moesten landen, afgeleid werden naar de regionale luchthavens van Luik en Charleroi. De reizigers van deze vluchten werden met de bus naar Zaventem gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?