Aangereden oma en kleinkinderen staken Lambermontlaan over bij defect verkeerslicht

Updated: 29-01-2019 - 17:55

Een grootmoeder en haar twee kleinkinderen zijn maandagochtend aangereden op de Lambermontlaan. Ze werden in kritieke toestand afgevoerd, maar intussen verkeren ze niet meer in levensgevaar. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het drietal overstak bij rood licht, maar ook dat de verkeerslichten er niet goed functioneren. "Dat probleem is intussen opgelost", klinkt het bij Brussel Mobiliteit.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur ter hoogte van tramhalte Heliotropen, aan het kruispunt met de Lambermontlaan. Een wagen reed een grootmoeder en haar twee kleinkinderen aan. Ze zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht in kritieke toestand. Daar is hun toestand gestabiliseerd.

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de vrouw en de kinderen overstaken bij een rood licht. Het verkeerslicht aan het kruispunt werkte niet naar behoren. De grootmoeder had meermaals op de knop geduwd, maar kreeg geen groen licht. Toen de tram naderde, waagde ze toch de oversteek. De wagen kon het drietal niet ontwijken.

Brussel Mobiliteit - de Lambermontlaan is een gewestelijke baan - was niet op de hoogte van het defect verkeerslicht op het moment van het ongeval, maar heeft de oorzaak intussen wel gevonden. "Er was een probleem met de zekering van het verkeerslicht", klinkt het bij Brussel Mobiliteit. "Dat probleem is intussen opgelost."

Derde ongeval in januari

“De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht,” klinkt het bij politiezone Brussel-Noord. “De bestuurster van de wagen heeft wel al geblazen, de uitslag was negatief.”

Het is al het derde ongeval op de Lambermontlaan deze maand. Burgercollectief 1030/0, dat ijvert voor veiliger verkeer in Schaarbeek, is bezorgd om de onveilige verkeerssituatie en zal deze wijk wellicht actie voeren om de problemen aan te kaarten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?