Aanrijding op overweg in Sint-Agatha-Berchem: 27-jarige motorrijder overleden

Updated: 14-09-2018 - 16:50

Bij de aanrijding tussen een trein en een motorrijder op een overweg in Sint-Agatha-Berchem is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de 27-jarige motorrijder. Dat meldt de federale politie. Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van de aanrijding.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur op de spoorlijn 50, waar stoptreinen rijden tussen Brussel en Denderleeuw, op de overweg aan de Nestor Martinstraat in Sint-Agatha-Berchem. De betrokken trein was onderweg van Aalst naar Vilvoorde, en had 30 tot 40 passagiers aan boord. Zij werden ondertussen geëvacueerd.

Het treinverkeer werd een vijftal uur onderbroken tussen Ternat en Jette. Tussen die stations konden de passagiers gebruikmaken van een vervangbus, meldt Dimitri Temmerman van NMBS. Tussen Brussel en Ternat konden reizigers op vertoon van hun NMBS-vervoersbewijs ook gebruik maken van de bussen en trams van MIVB en De Lijn. Omstreeks 19 uur werd het treinverkeer op de lijn opnieuw hernomen. De NMBS verwacht evenwel nog vertragingen op de lijn.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek functioneerde de overweg normaal, meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel nog. "Onderzoek van de politie en het parket zullen uitsluitsel brengen over de juiste omstandigheden van de aanrijding."

De woordvoerder roept iedereen nog op om altijd en overal, en dus ook aan overwegen, de verkeersregels te respecteren. De hinder op het spoor zal meerdere uren duren, en zal dus ook een invloed hebben op het verloop van de avondspits, aldus Petit nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?