Aantal bedrijfswagens blijft pieken

© Bart Dewaele
|

Ondanks de internationale pleidooien om de groei van het aantal bedrijfswagens in ons land drastisch te beperken, is daar weinig van te merken in de verkoop. Met dank aan de goed draaiende economie groeit de bedrijfsmarkt voor het derde jaar op rij. In 2017 werden 292.734 nieuwe bedrijfswagens ingeschreven. Dat zijn er 3,2 procent meer dan het jaar voordien, leren cijfers van de automobielfederatie Febiac, schrijft De Tijd dinsdag.

Volgens de autofederatie Traxio is de groei te danken aan de opkomst van de 'cafetariaplannen' bij grote bedrijven. "Daarbij kiezen veel werknemers nog altijd voor een auto", zegt woordvoerder Philippe Decrock in de krant. "We verwachten dat fiscale veranderingen, zoals de cash-for-car waarbij werknemers hun bedrijfswagen voor cash kunnen inruilen daarop weinig impact hebben", klinkt het bij leasefederatie Renta.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?