Alstom krijgt contract signalisatie Brusselse trams

© PhotoNews
| Tram 51 Van Haelen op de Alsembergsesteenweg.

Alstom heeft een nieuw contract in de wacht gesleept voor het onderhoud en de uitbreiding van het signalisatiesysteem Pegasus bij de trams van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Dat heeft de Franse multinational dinsdag bekendgemaakt.

Alstom zal instaan voor de update en het onderhoud van het bestaande signalisatiesysteem, bij zowat 400 trams en prémetro-infrastructuur. Bovendien zullen 65 bijkomende voertuigen worden uitgerust met het systeem, en op termijn 110 voertuigen.

Ook bij de uitbreiding van het net de volgende jaren zal Alstom instaan voor de signalisatie. De volgende 12 jaar verzekert het bedrijf eveneens alle onderhoud. Het nieuwe contract zal worden beheerd door de Alstom-site in Charleroi. De vestiging in het Franse Aix-en-Provence zal instaan voor de modernisering, de levering, uitrusting en onderhoud van Pegasus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?