Audi uit Brusselse fabriek momenteel uitverkocht

© Audi Brussels
| De Audi e-tron Sportback (rechts) en de Audi e-tron (links), de twee modellen die Audi Brussels momenteel produceert.

De Audi e-tron is uitverkocht in ons land. De elektrische wagen die bij Audi Brussels van de band rolt verkoopt goed en eind dit jaar komt een facelift van de wagen op de markt, luidt de uitleg. Dat werd dinsdag vernomen bij de fabriek zelf en importeur D'Ieteren na berichtgeving in De Tijd.

"In afwachting van de facelift van de Audi e-tron is het huidige model niet meer beschikbaar," valt te lezen op de Belgische website van Audi. Dat geldt ook voor de variant e-tron Sportback, die ook in Vorst gemaakt wordt.

"De e-tron is een auto die goed verkoopt," legt woordvoerder Peter D'hoore van Audi Brussels uit. "En eind dit jaar komt er een facelift, een 'Produktaufwertung', aan. Als mensen de e-tron willen kopen, zullen ze die facelift moeten bestellen. Dat zijn de twee oorzaken."

Elke markt krijgt een aantal e-trons toebedeeld voor de verkoop. Het aantal wagens voor de Belgische markt is dit jaar al uitverkocht. "Elk land krijgt productiequota toegewezen, in Belgiƫ is het momenteel uitverkocht," zegt Sofie Luyckx van D'Ieteren. "We zijn het slachtoffer van ons succes."

Voor zover ze weet is het model in Duitsland, bij Audi AG, nog niet uitverkocht. Op verschillende andere nationale Audi websites in Europa zijn er alvast geen boodschappen te vinden dat de wagen niet meer te bestellen zou zijn. Wanneer de facelift bestelbaar is in Belgiƫ, is nog niet geweten. D'Ieteren bekijkt of dit eventueel vervroegd kan worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?