| Een deelwagen van Greenmobility in Vorst.

Autodeelbedrijf GreenMobility vertrekt uit Brussel: 'Niet rendabel'

Sarah Declercq
26/12/2023

Autodeelbedrijf GreenMobility zal vanaf 1 januari 2024 niet meer in Brussel actief zijn. Dat heeft CEO Steve Van Avermaet aan BRUZZ gezegd. "Het gaat om een rendabiliteitskwestie", klinkt het.

"Wij zijn een bedrijf dat zo snel mogelijk rendabel wil zijn. Daarom zullen we focussen op de beste markt, en voor GreenMobility is dat Antwerpen." Waarom het bedrijf van elektrische deelwagens rendabeler is in Antwerpen dan in Brussel kon de CEO niet meteen verklaren.

Het van oorsprong Deense bedrijf liet gebruikers toe om een elektrische auto achter te laten in een andere stad. Brusselse gebruikers konden zo bijvoorbeeld pendelen naar Gent en de auto daar achterlaten in een van de 'hotspots'. Maar ook in Gent worden de GreenMobility-hotspots nu opgedoekt.

Zolang er nog auto's zijn, kunnen ritten wel nog gestart worden in de hoofdstad, maar sinds 21 december kunnen ze er niet meer beƫindigd worden. Dat moet dan in Antwerpen of op de GreenMobility-hotspot op de luchthaven.

Het bedrijf was sinds april 2021 actief in Brussel, en verlaat dus na meer dan twee jaar de hoofdstad. Momenteel zijn autodeelbedrijven Cambio, Wibee, Getaround, Poppy en Miles nog aanwezig in de hoofdstad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni