Autotelling moet impact autovrij Ter Kamerenbos in kaart brengen

© PhotoNews
| Autoverkeer in Ter Kamerenbos.

Sinds vorige week mogen auto's in het Ter Kamerenbos alleen nog de Dianalaan gebruiken, in beide richtingen. De rest van het bos is autovrij. De Stad Brussel en het Gewest willen nu autotellingen organiseren om de verkeerssituatie, een week na de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan, te objectiveren.

Voor veel weggebruikers is het nog even wennen aan de nieuwe verkeerssituatie in het Ter Kamerenbos. Sommige automobilisten vrezen vooral voor extra verkeer rond het bos, nu enkel nog de Dianalaan gebruikt mag worden.

Om een duidelijk en objectief beeld te krijgen van de impact van de aangepaste verkeerssituatie, gaat de Stad Brussel samen met het Gewest autotellingen organiseren. "We hebben acht meetpunten aangeduid waar tellingen zullen plaatsvinden," aldus Bart Dhondt (Groen), schepen voor Mobiliteit in Brussel aan BX1. "Bovendien gaan we ook gebruikmaken van data van mobiele operatoren om na te gaan hoe lang automobilisten al dan niet vastzitten in het verkeer."

Ukkel telt mee

De gemeente Ukkel is niet tevreden met het plan om het Ter Kamerenbos definitef autoluw te maken. Het heeft nu al beslist om naar de rechtbank van eerste aanleg in Brussel te stappen tegen het initiatief. De gemeente gaat dan ook zelf autotellingen organiseren op haar grondgebied, om na te gaan of het verkeer al dan niet toeneemt in residentiële woonwijken, nu de grote verkeersassen niet meer toegankelijk zijn.

Ook de MIVB, de politie en de brandweer zullen de komende acht weken de testfase evalueren. Hetzelfde geldt voor het Sint-Elizabethziekenhuis en andere lokale actoren die ongetwijfeld een impact zullen ondervinden van de gewijzigde verkeerssituatie.

Midden oktober volgt een overleg tussen de burgemeesters van de betrokken gemeenten, om de situatie te evalueren. Pas tegen midden november, na afloop van de testfase, zal een volledige balans opgemaakt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?