Foutparkeerders in de Leuvensesteenweg

| Een foutparkeerder in de Leuvensesteenweg.

Autovrije Leuvensesteenweg amper autovrij

EC
© BRUZZ
01/10/2019

Tussen metrostation Madou en het Sint-Joostplein ligt een stuk van nog geen 300 meter Leuvensesteenweg. Daar mogen auto's overdag niet doorrijden. Uit cijfers van de politiezone blijkt een grote groep daar weinig rekening mee te houden. Enkel in de voorbije maand schreef de politie al 256 boetes uit voor verkeersovertredingen.

De autoluwe Leuvensesteenweg bestaat sinds de heraanleg van het Madouplein in april dit jaar. Het gaat om een deel van nog geen 300 meter tussen metrostation Madou aan de Kleine Ring en het Sint-Joostplein verderop. Tussen 7 uur 's morgens en 19 uur 's avonds mogen automobilisten niet door de straat rijden. Parkeren mag er nooit, ook niet buiten die uren.

Het wildparkeren bleek al langer een aanhoudend probleem in de straat. Maar zijn ook heel wat chauffeurs die overdag door de straat blijven rijden. De politiezone Brussel-Noord schreef de voorbije maand alleen al 256 boetes uit voor overtredingen.

"Dat zijn zowel foutparkeerders als overtredingen tegen het verbodsbord", zegt woordvoerder Mathieu Henroteaux. "Wij kunnen hen verbaliseren, maar de gemeente en Brussel Mobiliteit zijn verantwoordelijk voor de signalisatie."

"Er staan al genoeg verkeersborden. Wij kunnen de straat niet vol betonblokken plaatsen. Chauffeurs moeten gewoon leren om de verkeersregels te respecteren"

Inge Paemen, woordvoerster Brussel Mobiliteit

Verkeersborden

Bij Brussel Mobiliteit klinkt het dat er vandaag al duidelijk is aangeduid dat autoverkeer niet is toegelaten in de straat. "Er staan al genoeg verkeersborden. Wij kunnen de straat niet vol betonblokken plaatsen", zegt woordvoerster Inge Paemen. Overdag moeten er nog altijd bussen kunnen passeren, dus paaltjes zijn ook geen optie. "Mensen moeten gewoon leren om de verkeersregels te respecteren."

Burgemeester Emir Kir (PS) van Sint-Joost-ten-Node had geen bijkomende cijfers, maar laat weten dat de gemeente "regelmatig controles uitvoert om de verkeersregels af te dwingen". Dat zegt zijn woordvoerster Murielle Deleu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Mobiliteit , Leuvensesteenweg , Madouplein , verkeersovertreding , foutparkeerders

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni