Bagagebanden op Brussels Airport heropgestart

© PhotoNews
| Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.
Updated: 13-07-2019 - 14:44

Op Brussels Airport in Zaventem zijn zaterdag technische problemen met de bagageafhandeling ontstaan. Die zijn ondertussen opgelost. "Het systeem is zonet heropgestart", meldt een woordvoerster van de luchthavenuitbater.

In de loop van de ochtend waren problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor urenlang manueel.

Even voor 13 uur kwam het verlossende nieuws over het heropstarten van het computersysteem. "Een vijftigtal vliegtuigen heeft door de technische problemen vertraging opgelopen", stelt de woordvoerster. "De gemiddelde vertraging bedraagt 22 minuten." Het gaat zowel om Europese als langeafstandsvluchten.

Eind juni was er ook al een computerprobleem met de bagagebanden. Toen bleven enkele duizenden valiezen dagenlang op de luchthaven staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?