Betaalplatform voor straatparkeren breidt uit

© PhotoNews
| Het gewestelijk parkeeragentschap wil het versnipperde parkeerbeleid in het Brussels gewest stroomlijnen.

Jette en Evere zijn de nieuwste gemeenten die zich hebben aangesloten bij het gewestelijke betaalplatform voor straatparkeren BIPaSS. Eerder zegden Molenbeek en Anderlecht al toe voor een samenwerking met het systeem.

Het gewestelijke parkeeragentschap probeert het parkeerbeleid in het Brussels gewest te stroomlijnen. En dat gaat moeizaam. Met het betaalplatform BIPaSS probeert het agentschap het straatparkeren eenduidig te reglementeren. Nu is het vaak moeilijk voor automobilisten, omdat elke gemeente een eigen reglement en betaalmogelijkheden aanbiedt.

“Het platform dient hierbij als centrale hub waarin alle parkeerparameters met elkaar verbonden worden: mobiele applicaties, parkeerautomaten, bewonerskaarten en handcomputers van de parkeerwachters," meldt parking.brussels.

Automobilisten die parkeren in een betalende zone op straat hebben de keuze uit verschillende betaalapps die het platform aanbiedt. En dat kan vanaf 1 augustus dus ook in Jette en Evere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?