Nieuwe Parkeermeters

Betalend parkeren in Maritiemwijk tot 21 uur

© Belga
04/07/2018

Sint-Jans-Molenbeek heeft op initiatief van schepen van Mobiliteit Olivier Mahy beslist om het betalend parkeren in de Maritiemwijk vanaf 1 augustus te verlengen van 18 uur naar 21 uur. De verzadiging van de parkeerplaatsen die in de komende maanden en jaren nog groter zal worden is de hoofdreden.

De Maritiemwijk ligt tussen Tour en Taxis, het kanaal, Jette, Laken en de Leopold II-laan die zich boven de momenteel volledig gesloten Leopold II-tunnel bevindt. De hele perimeter bevindt zich in een betalende groene zone voor mensen zonder bewonerskaart.

De parkeerdruk die de bewoners van de wijk voelen, zorgt ervoor dat de parkeeruren uitgebreid worden en er dus ook controles worden uitgevoerd tot 21 uur. De verzadiging is volgens de gemeente Molenbeek te wijten aan twee factoren.

Er is een verhoogde aantrekkelijkheid van Tour en Taxis, maar het gevolg hiervan is dat te veel bestuurders kiezen om na 18 uur in de Maritiemwijk te parkeren en zo niet te moeten betalen voor de parking van Tour & Taxis. Daarnaast is er de toekomstige heraanleg van de Havenlaan, en het verdwijnen van 400 parkeerplaatsen als gevolg hiervan.

"Molenbeek had in zijn advies van de Overlegcommissie gevraagd om een maximum aantal parkeerplaatsen tussen de bomen te behouden. Hierdoor zou het mogelijk zijn ongeveer 200 plaatsen te redden", luidt het in een persbericht.
De maatregel kan in de toekomst uitgebreid worden naar andere Molenbeekse wijken met een groeiende parkeerdruk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, parkeren, parkeerbeleid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie