Betonblokken aan ingang Elsensesteenweg

© RVE
| Dufourny wil de wandelaars beschermen tegen kwaadwillige automobilisten en snelheidsduivels.

Op vraag van burgemeester Dominique Dufourny (MR) plaatst Brussel Mobiliteit zaterdag betonblokken aan beide uiteinden van de Elsensesteenweg. “Voor de veiligheid”, zegt Dufourny.

De New Jerseys versmallen de ingangen van de steenweg. “Daardoor kan er maar één bus tegelijk door, daar waar bussen uit beide richtingen elkaar nu nog kunnen kruisen.”

Zo hoopt Dufourny aanslagen of ramkraken te vermijden. Al is het risico niet van de baan, net omdat die bussen en ’s avonds ook het autoverkeer nog altijd door moeten kunnen.

“Het is een begin”, zegt Dufourny daarover. “In afwachting van een verdere herinrichting, zetten we toch al de betonblokken.”

Dufourny wil met de maatregel ook de snelheid op de steenweg verlagen, want de maximumsnelheid van 20 kilometer per uur wordt er niet gerespecteerd.

“We gaan daarom zelf eerst tijdelijk verkeersborden zetten, opnieuw in afwachting van Brussel Mobiliteit, die later de definitieve signalisatie aanbrengt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?