Billy Bike biedt leden Facebookgroep 'L'automobiliste en a marre!' gratis fiets aan

© Billy Bike

Billy Bike, de Brusselse verhuurder van elektrische deelfietsen, biedt de leden van de Facebookgroep "L'automobiliste en a marre!" een week gratis een fiets aan, "zodat deze pendelaars die gestresst zijn door de dagelijkse files een alternatief kunnen ontdekken voor het gebruik van hun auto."

Sinds de coronacrisis verliest de auto in sneltempo terrein om plaats te maken voor fietsers en voetgangers. Online groeit het protest van autobestuurders, die vinden dat ze niet gehoord werden. Op de Facebookgroep "L'automobiliste en a marre!”, een groep die maar liefst 17.000 leden telt, uiten duizenden automobilisten hun frustraties over de nieuwe mobiliteitsmaatregelen.

De verhuurder van elektrische deelfietsen mengt zich in het debat, en voert een ludieke actie waarbij alle leden van de befaamde Facebookgroep "tweehonderd minuten aan gebruikscredits krijgen, geldig voor de week die volgt op hun registratie." Nieuwe gebruikers hoeven alleen maar de code MARREDESBOUCHONS in te voeren bij de registratie in de Billy-applicatie.

'Stop die onzin tussen auto en fiets'

"Als we elke dag een klein deel van deze automobilisten zouden kunnen helpen om op de fiets te stappen, zou dat veel ruimte op onze wegen vrijmaken en het verkeer vergemakkelijken voor mensen die om medische, logistieke of professionele redenen niet zonder hun auto kunnen," zegt Pierre de Schaetzen, CEO van Billy. "Vooral als je weet dat het gros van de autoritten in Brussel vaak niet langer dan vijf kilometer zijn."

"Met deze actie willen we ook wijzen op de onzin van het auto versus fiets-debat. De meeste van onze gebruikers zijn automobilisten, maar nemen de auto alleen als het echt zinvol is. Het Brussel van morgen is een multimodale stad: voor elke verplaatsing kies je de meest geschikte vervoerswijze. Tienduizenden Brusselaars hebben deze levensstijl al aangenomen. We hopen dat deze beweging zich snel zal verspreiden onder de rest van de bevolking."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?