Billy Bike schakelt over naar deelfietsen 'meer geschikt voor vrouwen'

© Peter Detailleur

Billy Bike, het Brusselse platform voor elektrische deelfietsen, verdubbelt zijn vloot en stelt voortaan 300 deelfietsen ter beschikking. Die rijwielen zijn bovendien een nieuw model, dat volgens de eigenaars toegankelijker en duurzamer is dan de originele Billy Bike, en zo ook meer geschikt voor vrouwen.

De nieuwe fietsen zijn kleiner en lichter, onder meer om hen vlotter bruikbaar te maken voor vrouwen, klinkt het in een persbericht. De fietsen zijn bovendien uitgerust met een nieuw zadel dat met één hand verstelbaar is.

Nieuw is ook de toevoeging van twee handremmen op de fiets die de terugtraprem vervangen. “Bij het vernieuwen van onze fiets hebben we aandachtig geluisterd naar de input van de Brusselaars,” zegt Pierre de Schaetzen, medeoprichter van Billy Bike.

Op dit moment zijn de deelfietsen van Billy Bike te vinden in Stad Brussel, Elsene, Etterbeek en Sint-Gillis, maar daar komt volgens de Schaetzen binnenkort verandering in. “Op dit moment bevragen we onze gebruikers via de sociale media om te weten te komen waar de nood aan elektrische deelfietsen het grootst is,” aldus de Schaetzen.

“Er is dus nog geen concrete datum voorzien voor het ogenblik waarop onze fietsen in andere gemeenten te vinden zullen zijn, maar dat zal vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?