| de Elsensesteenweg ter hoogte van de Prins Albertstraat

Brussel Mobiliteit gaat beschadigd voetpad Elsensesteenweg herstellen

KVDP
© BRUZZ
08/01/2021

Iets meer dan een jaar nadat de werken in de Elsensesteenweg volledig zijn afgerond, verkeert het voetpad op sommige plaatsen al in slechte staat. "Er was een werf in de buurt. Waarschijnlijk had een deel van het voetpad daaronder te leiden."

Tot in het najaar van 2019 werd er gewerkt aan de Elsensesteenweg. De eerste klinkers in de steenweg die autoluw werd gemaakt, werden in 2018 gelegd. Niet veel later bleken die al vuil te zijn. Intussen is er op een aantal plekken ook schade aan het voetpad.

“Dat heeft wellicht met de doortocht van vrachtwagens te maken”, zegt Elsens schepen van Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo), al is niet de gemeente maar wel het gewest bevoegd voor de straat. "Als wij ergens schade zien, melden wij dat doorgaans via Fix My Street. Dat is meestal de snelste manier."

Vooral ter hoogte van de Prins Albertstraat zijn de klinkers beschadigd. Daar mogen auto’s over rijden om vervolgens door de Vredestraat te rijden. “Er was een werf in de buurt. Waarschijnlijk had een deel van het voetpad daaronder te lijden”, zegt de woordvoerder van Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen). “De schade zal hersteld worden.”

Elsensesteenweg

| Het voetpad op de Elsensesteenweg, met links de Prins Albertstraat en rechts de Vredestraat

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Mobiliteit, Elsensesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni