| Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

Brussel is vierde meest populaire Flixbus-bestemming in Europa

MVDH
11/05/2023

Flixbus deed de voorbije maanden gouden zaken in de Benelux en boekte zelfs een record in het eerste kwartaal van dit jaar op het vlak van passagiers. De activiteiten van de busmaatschappij in België, Nederland en Luxemburg stegen met meer dan 40 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Brussel vormt daarbij een cruciale schakel.

De hoge inflatie en duurdere vliegtickets spelen ongetwijfeld een belangrijke rol in de puike cijfers van Flixbus, dat zijn prijzen bewust laag heeft gehouden. Gemiddeld kost een ticket voor een internationale reis 21 euro, en betaal je minder dan 10 euro voor een binnenlandse reis. "En dat zal zo blijven", belooft het bedrijf in een persbericht donderdag.

Logisch, want een winnende formule moet je niet veranderen. In België vonden tijdens het afgelopen winterseizoen meer dan 810.000 passagiers hun weg naar de gifgroene Flixbussen en Brussel was in 2022 de vierde meest populaire bestemming voor FlixBus-klanten in Europa na Berlijn, Parijs en Praag. 800.000 passagiers reisden naar de Belgische hoofdstad. “Prognoses voor de rest van het jaar suggereren bovendien dat de Nederlandse en Belgische cijfers van 2022 dit jaar met bijna 50 procent zullen worden overtroffen, mede dankzij wat naar verwachting een recordzomer zal worden”, aldus de busmaatschappij.

Door te blijven investeren in zijn netwerk wil FlixBus bovendien zijn groei ook in de komende jaren verzekeren. Het bedrijf heeft onlangs toestemming gekregen om vanuit nieuwe bushaltes te opereren, waaronder het nieuwe internationale busstation van Antwerpen op de Franklin Rooseveltplaats en vanuit Amsterdam Centraal Station. Er is ook een overeenkomst gesloten met Eindhoven Airport om de wegverbindingen tussen de vijfde stad van Nederland, België en Frankrijk te versterken.

Tot slot zullen België en Nederland dit jaar ook worden doorkruist door nieuwe routes tussen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zweden en Nederland en Italië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Flixbus , Benelux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni