Brussels Airlines schrapt alle vluchten door nationale staking 13 februari

© Brussels Airlines
| Het aantal geannuleerde vluchten kan nog oplopen als bijvoorbeeld de luchtverkeersleiders zouden mee staken.
Updated: 08-02-2019 - 17:34

Er zal woensdag geen enkel vliegtuig van Brussels Airlines opstijgen of landen op Brussels Airport. Alle 222 geplande vluchten worden omwille van de nationale staking geschrapt, laat de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten. Meer dan 16.000 reizigers moeten hun plannen herzien. Zij krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen een terugbetaling vragen.

De voorbije dagen had Brussels Airlines het aantal geschrapte vluchten al een paar keer verhoogd. Donderdag kondigde de maatschappij nog aan twee op de drie vluchten te annuleren. Maar de impact van de staking zal dus nog groter zijn dan verwacht.

"Op basis van momenteel beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op 13 februari gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties vanop Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders", luidt het in een persbericht. "Daarom wordt het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, geannuleerd."

Geen extra schadevergoeding

Test Aankoop stelt dat de passagiers van Brussels Airlines van wie de vlucht woensdag geschrapt wordt omwille van de nationale staking, geen recht hebben op een extra schadevergoeding, omdat er sprake is van overmacht.

De getroffen passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen een terugbetaling vragen, laat de luchtvaartmaatschappij weten. Recht op een extra schadevergoeding hebben ze evenwel niet, aangezien Brussels Airlines zich kan beroepen op overmacht, stelt het bedrijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?