Brussels Airlines vermindert vluchtaanbod in Europa met kwart

© PhotoNews

Brussels Airlines vermindert als gevolg van het coronavirus het vluchtaanbod in Europa tussen 8 en 28 maart met 23 procent. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag aangekondigd. Gemiddeld zullen een twintigtal vluchten per dag worden geannuleerd.

Eerder had Brussels Airlines al in het vluchtaanbod naar en van Italië geknipt met 30 procent. Die maatregel wordt nu uitgebreid. "Aangezien de lage vraag naar vliegtuigtickets in Italië en in heel Europa aanhoudt, is Brussels Airlines genoodzaakt haar maatregelen uit te breiden en haar vluchtaanbod verder te reduceren", zegt de luchtvaartmaatschappij in een mededeling.

Concreet worden bijkomende vluchten van en naar Italië en de rest van het Europees netwerk geannuleerd. In totaal gaat het om een reductie van 23 procent van het Europese vluchtaanbod tussen 8 en 28 maart.

Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden gecontacteerd en omgeboekt op andere beschikbare vluchten. Indien ze niet meer wensen te reizen kunnen ze ervoor kiezen om het volledige bedrag terug te krijgen.

Brussels Airlines heeft volgens een woordvoerster maandag een aanvraag ingediend om gebruik te kunnen maken van het systeem van tijdelijke werkloosheid, voor zowel grond- als boordpersoneel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?