Brussels Airlines vliegt zomer in met vier extra vliegtuigen

© Belga
23/03/2023

De vloot van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt tijdens het zomerseizoen uitgebreid met vier vliegtuigen. Daardoor kunnen de Europese activiteiten met 10 procent groeien tegenover vorige zomer, zegt de maatschappij donderdag.

De extra toestellen zijn middellangeafstandsvliegtuigen. Het gaat om twee Airbus A320's die permanent aan de vloot worden toegevoegd, en om twee kleinere toestellen (CRJ-900, met plaats voor 88 passagiers) die worden geleased bij het Ierse CityJet. Die blijven tot eind oktober in de vloot.

"In totaal zullen we negen bestemmingen aandoen in samenwerking met CityJet", zegt Jan Derycke, die verantwoordelijk is voor het netwerk en de planning bij Brussels Airlines. Daarbij zit ook een nieuwe bestemming: Billund in Denemarken.

"Dankzij deze 'wetlease-overeenkomst' ontstaat een vlotte en brede aansluiting met het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen.

De eerste vluchten in samenwerking met CityJet vinden plaats op 26 maart (naar Wenen, Bordeaux, Billund, Kopenhagen en Milaan).

Met de extra vliegtuigen zal de vloot van Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen bestaan uit 36 middellangeafstands- en 9 langeafstandsvliegtuigen. De Europese activiteiten groeien met 10 procent tegenover de zomer van 2022. "Met deze vloot- en netwerkuitbreiding realiseert Brussels Airlines de beoogde groei drie jaar eerder dan gepland", aldus nog Derycke.

Brussels Airlines, dat vorig jaar nog een operationeel verlies leed van 75 miljoen euro, wil dit jaar weer winstgevend worden. "We mikken op sterke zwarte cijfers", klonk het bij de voorstelling van de jaarcijfers begin maart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni