Brussels Airport krijgt er ruim 2.000 parkeerplaatsen bij

© Ufodrive via Instagram

De luchthaven van Zaventem zal er 2.088 extra parkeerplaatsen bijkrijgen. Brussels Airport en parkeeruitbater Interparking zijn de werkzaamheden aan de uitbreiding van de P3-parking aan het gebouw gestart, melden ze donderdag. De werkzaamheden zouden eind 2020 afgerond zijn.

Het gaat om bijna een verdubbeling van de capaciteit van de bewuste parking. P3 telt nu 2.400 plaatsen. Het nieuwe deel zal drie ondergrondse en zes bovengrondse verdiepingen tellen.

Tijdens de uitbreidingswerkzaamheden moeten passagiers een alternatieve in- en uitrit voor P3 gebruiken. Door de werken zullen 200 parkeerplaatsen in het parkeergebouw tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Met de uitbreiding komen de luchthavenuitbater en Interparking naar eigen zeggen tegemoet aan de toenemende vraag naar parkeerplaatsen dicht bij de terminal. Momenteel zijn er meer dan 8.100 parkeerplaatsen in de gebouwen P1, P2 en P3.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?