Brusselse ‘Airbnb voor parkeerplaatsen’ krijgt kapitaalinjectie

© Facebook BePark

BePark, een Brusselse start-up die niet-gebruikte private parkings doorverhuurt, beheert inmiddels al 14.000 parkeerplaatsen in ons land. Om zijn businessmodel versneld uit te rollen, krijgt BePark nu drie miljoen euro extra kapitaal. “De laatste twee jaar hebben we de goede trend gevonden.”

Dat schrijven De Tijd en De Standaard. De Brusselse start-up werd in 2011 opgericht met het idee om parkeerplaatsen die vaak leeg staan – zoals bijvoorbeeld bij kantoren of supermarkten – beter te laten renderen door ze te verhuren aan automobilisten die een parkeerplaats zoeken. BePark kwam echter traag op gang en boekte al elk jaar verlies.

Maar nu geeft het bedrijf aan dat zijn model toch begint aan te slaan. “De laatste twee jaar hebben we de goede trend gevonden,” zegt Morgane Lejeune van BePark aan De Standaard. “BePark beheert inmiddels 350 parkings in België en Frankrijk. In België is dat goed voor zo’n 14.000 parkeerplaatsen.”

BePark krijgt nu drie miljoen euro extra kapitaal uit een Luxemburgs fonds om zijn businessmodel versneld uit te rollen. “Vooral in steden kopen steeds minder mensen een eigen wagen, waardoor de nood aan parkeerplaatsen daalt,” aldus Lejeune.

“Op die trend willen wij inspelen. We werken dan ook vaak met grote gebouwen midden in woonwijken, en denken samen met de stad na over hoe we leegstaande parkings voor de hele wijk kunnen openstellen.”

“Steden willen de auto’s uit de straten en ontwikkelaars willen niet te veel parkings bouwen. Ons model kan die wensen met elkaar verzoenen,” klinkt het nog. BePark wil zijn personeelsbestand in 2020 verdubbelen tot zestig werknemers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?