Brusselse brandweer paraat om overlast regen op te vangen

© brandweer Brussel
| Brandweer aan het werk in de Stefaniatunnel.
Updated: 15-07-2021 - 17:33

Het Rode Kruis vervangt de brandweer mannen- en vrouwen die normaal worden ingeschakeld op de ambulances. Zo zijn er meer mensen beschikbaar voor eventuele overlast van de zware regenval. Voorlopig lijkt de schade in Brussel - op een paar ondergelopen tunnels na – mee te vallen.

De Stefaniatunnel, Hallepoorttunnel en Navotunnel zijn ondergelopen en die zijn afgesloten. De Hallepoorttunnel werd rond 18.30 heropend.

Ook elders in Brussel werd de brandweer een paar keer opgeroepen. Maar al met al valt de schade voorlopig mee. De regenval lijkt aan het begin van de namiddag ook te minderen, afgaande op de weerberichten.

De brandweer van Brussel stuurt acht brandweerlui naar Luxemburg. Het gaat om vijf duikers, één officier, één onderofficier en één brandweerman of vrouw met duikmateriaal en klimmateriaal. Dat zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Extreme regenval teistert de provincies Limburg, Luik, Luxemburg en Namen. Daar springt Defensie zelfs bij met bootjes en vrachtwagens om mensen te evacueren. De Maas dreigt uit haar oevers te treden. In Pepinster zijn een tiental huizen ingestort en zeker vier mensen zijn overleden, zo berichtten verschillende media.

De brandweer zal aan het eind van de dag verslag uitbrengen over de interventies in Brussel. Er zijn er momenteel tientallen aan de gang, waaronder voor een omgevallen boom op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht. Die was volgens de brandweer omgevallen omdat de wortels door het vele langsstromende water waren losgewoeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?