Brusselse politie schreef in derde trimester 492 pv's uit voor rijden onder invloed

© Heleen Debeuckelaere

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft in het afgelopen trimester in de maanden juli tot september 492 pv's uitgeschreven voor automobilisten die reden onder invloed van alcohol of drugs. De feiten werden vastgesteld tijdens 43 controleacties en na verkeersongevallen.

Bij de 43 controleacties werden in totaal 16.635 automobilisten gecontroleerd. Daarvan zaten 281 bestuurders dronken achter het stuur en 18 waren onder invloed van drugs. Van 31 automobilisten werd het rijbewijs meteen ingetrokken. Het record aan promille dat tijdens de controles werd gemeten bij een bestuurder, was 4,12 promille, ofwel acht keer meer dan de toegestane limiet.

Indien het aantal overtredingen die werden vastgesteld na verkeersongevallen wordt toegevoegd aan het totaal, werden er in het derde semester 445 pv's opgesteld voor overmatig alcoholgebruik, waarvan 107 met een intrekking van het rijbewijs tot gevolg, en 47 pv's voor het gebruik van drugs, waarvan 30 tot een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs hebben geleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?