Buitenring moet het uren met één rijstrook doen na ongeval in Jette

© PhotoNews
| Verkeersfiles op de grote ring van Brussel (R0.)

Na een ongeval met een vrachtwagen op de buitenring ter hoogte van Jette, is het verkeer op de snelweg urenlang teruggebracht tot één rijstrook. Automobilisten hebben mogelijk uren in de file gestaan. Inmiddels komt het verkeer weer langzaam op gang.

Rond kwart voor drie kwam een vrachtwagen tot stilstand op de buitenring rond Brussel, ter hoogte van Jette. Twee van de drie rijstroken werden afgesloten om rond half vijf pas opnieuw te openen.

De ring rond Brussel stond vast tussen Sint-Stevens-Woluwe tot Jette op de buitenring. Op gewone dagen is dat al een druk punt, op woensdagnamiddag met maar één rijstrook hebben automobilisten mogelijk uren vertraging opgelopen. "Nergens op een Vlaamse snelwegen bestaat er zo'n groot verschil tussen de hoeveelheid voertuigen - tot 100.000 per werkdag - en de beschikbare capaciteit van drie rijstroken," klinkt het bij het Verkeerscentrum.

Nu de vrachtwagen is weggetakeld en alle rijstroken opnieuw zijn geopend, komt het verkeer weer langzaam op gang. Toch moeten automobilisten volgens de woordvoerder van het Verkeerscentrum ook nu nog rekening houden met vertraging. Wat de oorzaak van het ongeluk was, is op dit moment nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?