Bureau buigt zich over fietspaden langs Grote Ring

© BX1
| Omzeilt u binnen enkele jaren de file met de fiets?

In het kader van een opwaardering van de Ring wordt er onder meer gekeken naar fietspaden langs de snelweg, en aparte rijstroken voor openbaar vervoer. Maar concrete plannen zijn er nog niet.

Momenteel lopen er nog een aantal gespreksavonden met buurtbewoners over de toekomst van de Ring. De Werkvennootschap, dat verschillende Vlaamse mobiliteitsprojecten coördineert, geeft er toelichting bij de laatste stand van zaken en luistert er naar de aanbevelingen van burgers. Zaterdag ging er nog een infosessie door in Wemmel, later deze maand volgen Vilvoorde en Zaventem.

Een van de suggesties die daar geregeld terugkomt, is die van fietspaden langs de Ring, zo zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap aan Het Laatste Nieuws. Volgens hem brengt een onderzoeksbureau momenteel de haalbaarheid van zo’n fietssnelwegen in kaart.

Want fietspaden langs de Ring hebben heel wat voeten in de aarde. Moet de Ring dan verbreed worden? Is daar de ruimte voor? En wat te doen met op- en afritten?

Overkappen

Concrete plannen voor dergelijke fietspaden zijn er nog niet. Het hele project zit immers nog in een planningsfase. Er wordt ook gekeken naar andere opties, zoals bijvoorbeeld aparte rijstroken voor openbaar vervoer en carpoolers, en een (gedeeltelijke) overkapping van de Ring, aldus nog Struyf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?