| De Cambio-standplaats in de Edouard Branlystraat bij het kruispunt met de Marconistraat.

Cambio opent vier nieuwe standplaatsen in Vorst

TDN
© BRUZZ
18/11/2019

Om het aanbod aan deelauto's in Vorst te verhogen, zijn er vier nieuwe standplaatsen van Cambio geopend, goed voor acht bijkomende wagens. Er zijn nu dertien standplaatsen in de gemeente.

Er komt een extra standplaats aan de Van Volxemlaan ter hoogte van het Dudenpark ('Kastanjes'), eentje in Neerstalle (Kersbeek'), eentje tussen Hoogte 100 en het Molièreziekenhuis ('Molière') en nog een bijkomend station op de Zevenbunderslaan ('Roosendaal'). Cambio stelt zo 37 deelauto's ter beschikking van de Vorstenaar.

"Dankzij deze uitbreiding van het aanbod zullen bepaalde auto-eigenaars die weinig rijden misschien toch de stap durven zetten om hun wagen te verkopen. Studies tonen namelijk aan dat een deelauto zes tot vijftien privéwagens kan vervangen,” reageert mobiliteitsschepen Alain Mugabo (Ecolo) verheugd.

Burgemeester Stéphane Roberti treedt hem bij. "Voor ons is het belangrijk om het dagelijks leven te vergemakkelijken van Vorstenaren die opteren voor zachte mobiliteit, maar die af en toe een wagen nodig hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Mobiliteit, Cambio, alain mugabo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni