CDH wil nieuwe overlegronde over taxiplan

© Pim Notebaert
| Onder andere aan de Fonsnylaan blokkeerden een heleboel taxi's gisteren de weg.

Het Brusselse CDH wil een nieuwe overlegronde opstarten over de toekomst van de taxisector. Dat moet gebeuren onder leiding van zowel minister-president Rudi Vervoort (PS) als mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A). "Er moet onder andere een financiële compensatieregeling getroffen worden voor de chauffeurs die hun licentie verliezen."

Hommeles gisteren binnen de Brusselse regering. Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) kreeg van zijn collega's, en in het bijzonder de Franstalige zusterpartij PS, de wind van voor naar aanleiding van het protest van de taxisector. Die kunnen zich niet vinden in de toekomstplannen van Smet en trokken daarom de baan op als teken van verzet. 

Voor het Brusselse CDH moet er snel werk gemaakt worden van een nieuwe overlegronde "weg van het asfalt, de brandende autobanden en toeterende auto's". De partij wil in de eerste plaats dat er een oplossing komt voor de huidige vergunninghouders.

"Een geleidelijke transitie van het ene systeem naar het andere is niet voldoende. Er moet een financiële compensatieregeling getroffen worden voor de chauffeurs die hun licentie verliezen", verklaarde de partij aan de RTBF

Daarnaast moet de overheid een duidelijk traject op poten zetten voor de nieuwkomers. "Het is de plicht van de overheid om, zowel professioneel als menselijk, steun te verlenen aan al degenen die zich inschrijven." 

"Dat houdt in dat er specifieke coaching komt en de kersverse chauffeurs geholpen worden met het opzetten van bijvoorbeeld coöperatieve ondernemingen", aldus CDH nog. Minister-president Rudi Vervoort (PS) liet al weten te willen ingaan op het verzoek van de partij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?