Chauffeur dodelijk ongeval Anderlecht had twee rijverboden

© BRUZZ-Google
| De plaats van het dodelijk ongeval fietser en vrachtwagen op de hoek van de Wayezstraat en de Bergensesteenweg.
Updated: 11-10-2018 - 15:20

De vrachtwagenchauffeur die op woensdag de jonge politieman in de Wayezstraat in Anderlecht aanreed, blijkt een dubbel rijverbod achter zijn naam te hebben staan. Maar omdat de man geen geldig adres had, waren die verboden op het ogenblik van de feiten nog niet tot bij betrokkene geraakt.

Volgens Het Laatste Nieuws had de 30-jarige chauffeur op het ogenblik van de feiten een rijverbod. Navraag door BRUZZ bij de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) leert ons echter dat de man maar liefst twee rijverboden had. Die werden uitgereikt door het parket van Halle-Vilvoorde in de maanden maart en mei van dit jaar wegens het rijden met een voertuig zonder verzekering. 

"Het betroffen korte rijverboden van respectievelijk 45 dagen en één maand," vertelt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde. "Maar voor dat dubbel verbod stond de betrokkene nog geseind omdat hij door de politie niet kon worden gevonden om hem dat mee te delen."

Dat bevestigt ook Marie Verbeke, woordvoerster van de politiezone Zuid, aan BRUZZ. “Omdat de chauffeur was uitgeschreven op zijn laatste adres, én nog geen nieuw domicilieadres had, waren die verboden nog niet tot bij hem geraakt.”

Geen adres, geen rijverbod

Daardoor was de chauffeur nog steeds in het bezit van zijn rijbewijs. “Het verbod was hem nog niet meegedeeld en bijgevolg was hij dus ook formeel niet in fout op het moment van de feiten,” bevestigt Verbeke.  

Omdat het rijverbod nog niet officieel van kracht was, wisten de collega's van het parket van Brussel van niets. "Wij zijn een onderzoek gestart naar de exacte reden van het ongeval. Volgens de normale procedure trekken we dan 15 dagen het rijbewijs in", zegt Denis Goeman van het Brussels parket. Nu heeft de chauffeur dus drie rijverboden achter zijn naam staan.

Ongeval Wayez
© BRUZZ
| Het kruispunt aan de Wayezstraat aan het kanaal in Anderlecht is volledig afgezet na het ongeval.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?