Critical Mass wil iedereen individueel de Kleine Ring laten fietsen

© Critical Mass Brussels via FB

De fietsers van de Critical Mass Brussels zijn het gewoon om samen in een grote groep al fietsend hun stem voor de zachte weggebruikers te laten horen, maar op vrijdag 29 mei zullen ze dat individueel of in kleine groepjes doen tijdens hun fietsevenement "Critical Mask - Edition Coeurona". De kritisch massa nodigt iedereen uit om met hun tweewieler de kleine ring rond de Brusselse vijfhoek af te fietsen.

De Critical Mass zal er komende vrijdag volledig anders uitzien. Er is geen vast vertrekpunt of aankomstplaats en er wordt bovenal niet in een peloton gereden om zo de coronamaatregelen te respecteren. Een startuur is er wel. Vanaf 18 uur vraagt de Critical Mass dat iedereen vanop een eigen vertrekpunt en in de richting die hij of zij zelf bepaalt de kleine ring rond fietst.

Na de rit rond de vijfhoek trekken de fietsers naar de straten binnen de vijfhoek, die nu een woonerf is waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op de auto's. Daar zullen de fietsers elkaar dan groeten wanneer ze elkaar kruisen.

"We raden iedereen aan om maskers te dragen en muziek en vlaggen mee te brengen. Alles wat het virus en de auto's op een afstand houdt", meldt de Critical Mass op haar Facebookevenement.

Hartjesvorm

De creatieve fietsers die een applicatie met gps gebruiken, worden aangemoedigd om hun fietstocht er als een hartje te doen uitzien door hun rit rond de vijfhoek te onderbreken via de Lakensestraat, het De Brouckèreplein en de Adolphe Maxlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?