Dagelijks één vlucht minder van Brussel naar Amsterdam

© Photonews
| Een vliegtuig van KLM

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM schrapt vanaf eind maart één van de dagelijkse vluchten tussen Brussel en Amsterdam. Passagiers zullen in de plaats daarvan met de hogesnelheidstrein Thalys kunnen reizen tussen Brussel-Zuid en de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Dat melden KLM en Thalys vrijdag.

"KLM heeft al vaker aangegeven voorstander te zijn van het vervangen van korteafstandsvluchten door de trein, zolang het treinproduct een volwaardig alternatief is qua snelheid, betrouwbaarheid en comfort voor de reiziger", klinkt het in een persbericht.

KLM vliegt vanop Zaventem momenteel nog vijf keer per dag van en naar Schiphol. De verbinding met Amsterdam is de kortste route vanop Brussels Airport.

Vorig jaar vlogen 277.787 mensen tussen beide hoofdsteden, zo bleek onlangs nog. Dergelijke korte vluchten regelmatig komen regelmatig onder vuur te liggen omwille van hun klimaatimpact.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?