De Lijn kort dinsdag 30 buslijnen in richting Brussel-Noord

© De Lijn
| Dinsdag hebben de bussen van De Lijn tijdelijke eindhaltes aan belangrijke knooppunten in de stad

Vanwege twee grote betogingen, waaronder die van de taxisector, beperkt De Lijn komende dinsdag 27 maart 30 buslijnen in Brussel. Het station Brussel-Noord zal van ’s ochtends vroeg tot 14 uur niet bediend worden. Zo mijden de bussen de Kleine Ring en de Albert II-laan, waar de hinder naar verwachting het grootst zal zijn. In de plaats daarvan rijden ze tot aan enkele belangrijke overstappunten in de buurt. Daar kunnen reizigers hun weg voortzetten met de metro of de trams van de MIVB.

Omdat De Lijn dinsdag in Brussel zware verkeershinder verwacht door twee betogingen, kort de vervoermaatschappij van 's ochtends tot 14 uur de reisweg van 30 buslijnen in. Het station Brussel-Noord wordt al die tijd niet bediend.

Voor reizigers uit de richting van Ninove en Dilbeek vindt de overstap plaats aan het Weststation (126, 127, 128) of Zwarte Vijvers (129).

Voor reizigers vanuit Aalst, Asse en Liedekerke is dat Simonis. Reizigers uit Grimbergen, Wemmel, Meise, Londerzeel en Willebroek stappen over aan Bockstael.

De lijnen vanuit Leuven, Kortenberg en Tervuren rijden tot op het Daillyplein, overstappen kan ook op het Meiserplein. Tot slot rijden de lijnen vanuit Haacht, Keerbergen en Kampenhout uitzonderlijk tot aan het Verboekhovenplein in Schaarbeek.

De beperkingen gaan ’s ochtends vroeg in, en blijven zeker van kracht tot 14 uur. In samenwerking met de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene volgt De Lijn de situatie op het terrein op de voet op.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of er gevolgen zullen zijn voor de bussen met bestemming Brussel-Zuid, Anderlecht, Delta en Herrmann-Debroux. De Vlaamse vervoersmaatschappij raadt reizigers aan om haar socialemediakanalen goed op te volgen voor eventuele updates.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?