Deelsteps in Kortrijk worden elke nacht in Brussel opgeladen

© PhotoNews
| Opmerkelijk: deelsteps in Kortrijk krijgen een oplaadbeurt in Brussel.

Ook de Zuid-West-Vlaamse stad Kortrijk experimenteert met deelsteps. Opmerkelijk: 's avonds haalt het deelstepbedrijf de steps op, laadt ze in Brussel op en brengt ze daarna dan terug.

Wie dacht dat deelsteps enkel voer waren voor metropolen, heeft verkeerd gedacht. Ook in kleinere steden, zoals Kortrijk, duiken ze steeds vaker op. Maar in Zuid-West-Vlaanderen gebeurt iets opmerkelijk: de deelsteps verdwijnen 's nachts.

Dat komt omdat het deelstepbedrijf de steps ophaalt om op te laden. Niet in een lokaal centrum, maar in de thuisbasis Brussel. En dat veroorzaakt deining in de stad. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad.

"Dat ze in Brussel opgeladen worden, is correct, maar als we ermee doorgaan, komt er een lokale post," zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) in de krant. "De stad heeft die steps ook niet aangekocht. Dat is Circ. Voor ons zijn deze deelsteps een nuloperatie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?