Defecte trein zorgt voor vertraging op Noord-Zuidverbinding in Brussel

© Photonews

Er staat woensdagochtend een defecte trein op de Noord-Zuidverbinding in Brussel. De panne zorgt er voor een vertraging van 5 tot 10 minuten.

De trein, die onderweg was van Luik-Saint-Lambert naar Brussel-Zuid, raakte in panne aan spoor vier in het station van Brussel-Centraal. Achter de trein stonden twee andere treinen geblokkeerd, maar die zijn intussen via Brussel-Noord omgeleid naar andere treinkokers.

Door het incident kan er geen verkeer meer over het bewuste spoor, de treinen moeten dus worden omgeleid via de andere sporen en dat kan zorgen voor vervolgsvertragingen van 5 à 10 minuten, aldus Infrabel.
Volgens Infrabel kampte de trein met een tractieprobleem, "vermoedelijk een probleem met de locomotief, die niet meer vooruit geraakt". Een hulptrein is momenteel onderweg vanuit Vorst om de trein er weg te slepen. De passagiers konden allen uitstappen omdat de trein stilviel aan het perron.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?