Deze straten zijn afgesloten op 21 juli

© Monarchie_BE/Twitter
| De koninklijke familie op het Te Deum (archiefbeeld).

Het verkeer zal morgen in de hoofdstad hinder ondervinden van de festiviteiten rond de nationale feestdag. Wie zich in de stad verplaatst, krijgt de raad het openbaar vervoer te gebruiken. Dat zal voor de gelegenheid een uitgebreide dienstverlening hebben. Er zijn parkings onder meer in de metrostations Kraainem, Heizel, Delta en Roodebeek.

De zone rond de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal , waar vanaf 8.30 uur het Te Deum plaatsvindt, wordt voor het verkeer afgesloten. In de hele zone en in de straten die ernaartoe leiden, geldt tot het einde van de ceremonie een parkeerverbod.

Voor het défilé worden van 's morgens tot in de late namiddag de wegen tussen de Karel de Grotelaan en het Paleizenplein (Koning, Hertog, Paleizenplein, Wet) afgesloten. Er geldt ook een parkeerverbod. Omdat de ceremonie gesloten is voor het publiek, zijn alleen mensen met een uitnodiging toegelaten. Indien nodig worden de bussen van De Lijn en de MIVB omgeleid.

Het Paleizenplein en het Vossenplein, waar Resto National zal plaatsvinden, worden ook afgesloten.

Metro

Er worden ook enkele ingangen van metrostations (Park, Maalbeek, Kunst-Wet en Schuman) gesloten, maar er is wel gewoon metroverkeer.

De Reyerstunnel richting centrum ten slotte wordt afgesloten vanaf 11.30 uur, de Jubelparktunnel en Wettunnel richting centrum vanaf 12 uur en de Troontunnel richting Belliard vanaf 12.30 uur.

De politie raadt automobilisten aan om het centrum van Brussel te vermijden op 21 juli en zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?