E40 in Kraainem en Zaventem krijgt LED-verlichting

© PhotoNews
| De E40 wordt op Brussels grondgebied een stadsboulevard.

De komende zes maanden wordt de wegverlichting op de E40 tussen de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het op- en afrittencomplex van Sterrebeek vernieuwd. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer maandag. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden. De aannemer begint telkens om 21 uur en werkt door tot 6 uur. Er wordt ook een mobiele werf ingezet.

In een eerste fase, vanaf maandag, wordt er gewerkt vanaf de grens met het Brussels gewest, in de rijrichting van Leuven. Een stuk van vijf kilometer zal uiteindelijk 340 nieuwe, energiezuinige LED-lampen krijgen.

Tegen eind dit jaar zullen er 4.000 nieuwe LED-lampen hangen langs de Vlaamse autosnelwegen. Eerder kwamen onder meer al de R4 in Gent, de E40 in Brugge en de E313 en de E314 in Lummen aan de beurt. LED-verlichting draagt bij tot de klimaatdoelstellingen, door de CO-uitstoot te verminderen, maar dankzij de technologie kan het licht ook beter gericht worden, waardoor minder verlichtingstoestellen nodig zijn. Bovendien hebben LED-lampen een langere levensduur, waardoor de lichtbron minder vaak vervangen moet worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?