Het stadhuis van Sint-Gillis, 's nachts verlicht

| Het verkeer rond het stadhuis verandert

Eenrichtingsverkeer rond stadhuis Sint-Gillis

AAB
© BRUZZ
23/05/2022

De verkeerssituatie rond het stadhuis van Sint-Gillis is maandag 23 mei gewijzigd. Zowel de Savoiestraat als de Jef Lambeauxstraat krijgen (deels) eenrichtingsverkeer en krijgen nieuwe gemarkeerde fietspaden. De gemeente hoopt de wijk daar veiliger mee te maken. De wegen gebruiken voor doorgaand verkeer wordt moeilijker.

De Savoiestraat, die zich achter het gemeentehuis van Sint-Gillis bevindt, was tot kort nog een tweerichtingsstraat. Vanaf maandag wordt de weg, samen met de Jef Lambeauxlaan, slechts in één richting toegankelijk voor autoverkeer. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Het zal niet meer mogelijk zijn om de Savoiestraat te gebruiken om dwars door de wijk te rijden. Het stuk van de Savoiestraat tussen de Kemmelberglaan en de Jef Lambeauxlaan, zal enkel gebruikt kunnen worden om in de richting van de Alsembergsesteenweg te rijden. Anderzijds zullen weggebruikers die zich tussen de Lambeauxlaan en de Lombardijestraat bevinden, enkel in de richting van de Lombardijestraat kunnen rijden.

Een plan dat de nieuwe verkeerssituatie toont, met eenrichtingsverkeer weg van het stadhuis van Sint-Gillis

Fietspaden

Voor de actieve weggebruikers wil de gemeente in de Savoiestraat een fietspad in twee richtingen aanleggen, tussen de Alsembergsesteenweg en de Lombardijestraat. Op de helling richting de Kemmelberglaan zal het fietspad slechts in één richting aangelegd worden.

Met deze veranderingen hoopt de gemeente Sint-Gillis het doorgaand verkeer te beperken en de wijk rustiger en vooral veilgier te maken voor fietsers en inwoners. Ze hopen ook dat de herinrichting geluidsoverlast beperkt en luchtkwaliteit verbetert.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni