Eerste nachttrein uit Berlijn komt aan in Brussel-Zuid

© BRUZZ - Belga
26/05/2023

Als alles goed gaat, komt omstreeks 9.30 uur de eerste nachttrein uit Berlijn aan in station Brussel-Zuid. Daarmee krijgt ons land een tweede nachttreinverbinding. De trein van European Sleeper is donderdagavond vertrokken. De eerste rit richting Berlijn vertrekt deze avond.

European Sleeper is een Nederlands-Belgisch spoorinitiatief. Eind 2022 werd de opstart van de route Brussel-Amsterdam-Berlijn, met in België ook een stop in Antwerpen, officieel aangekondigd. En eerder deze week werd nog een testrit uitgevoerd.

De nachttrein zal drie keer per week rijden, met vertrek vanuit België op maandag, woensdag en vrijdag. De initiatiefnemers hebben de ambitie om de route volgend jaar te verlengen naar de Oost-Duitse stad Dresden en naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Daarnaast hopen ze in 2025 een nachttrein te lanceren naar Barcelona.

De nieuwe nachttrein is de tweede in België, na de NightJet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB richting de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Ook die rijdt drie keer per week.

302d4008-europeansleeperroutemap2023.jpg

| Het traject van de nachttrein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni