Eerste rit van ringtrambus voorlopig uitgesteld

© Photo News
| De voorstelling van de trambus van De Lijn (archiefbeeld).

De ringtrambus zal op 5 april dan toch niet voor het eerst tussen het UZ Brussel in Jette en Brussels Airport rijden. Door het coronavirus wordt de eerste rit voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Lijn hoopt de trambus voor de zomer nog in te schakelen.

De ringtrambus, die het UZ Brussel in Jette via Vilvoorde met de luchthaven van Zaventem moet verbinden, zou op zondag 5 april voor het eerste uitrijden. "Maar door het coronavirus moeten we dat officiële startschot uitstellen", zegt De Lijn-woordvoerster Sonja Loos in de krant Het Laatste Nieuws.

Door de coronacrisis en de maatregel van social distancing is het niet opportuun om een inhuldigingsplechtigheid te organiseren. "Bovendien liggen verschillende werken op het traject stil of konden ze niet starten. Zo wordt er momenteel niet meer gewerkt in Jette en wil Brussels Airport nog haltes voor de ringtrambus bouwen", aldus Loos.

Wanneer de ringtrambus dan wel voor het eerst zal uitrijden, is koffiedik kijken. Dat hangt af van de evolutie van het coronavirus. De Lijn hoopt het startschot nog voor de zomer te kunnen geven. De trambussen van 24 meter, dubbel zo lang als een gewone lijnbus, bieden plaats aan 137 reizigers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?