Eerste rolstoelvriendelijke route in Dansaertwijk

CD
© BRUZZ
05/01/2024

Vzw Kinumai heeft een eerste rolstoelvriendelijke route uitgewerkt in de Dansaertwijk. Op die route vind je toegankelijke cafés, restaurants, winkels, toeristische attracties, musea en toiletten.

De route start aan de beurs. Via de lift aan de kant van de Grote Markt kunnen rolstoelgebruikers Beer World bezoeken. Vervolgens loopt de wandeling via de Ortstraat naar de Dansaertstraat. Tussenin kan je ommetjes maken langs het Sint-Goriksplein, de Vlaamsesteenweg en de Leon Lepagestraat.

Ook de Sint-Katelijnestraat is een bezoekje waard. De stad Brussel heeft er vorige zomer het wegdek heraangelegd en verhoogd, zodat de drempels van de winkels zoveel mogelijk verlaagd zijn.

Het eindpunt van de route is het Mima, het museum voor hedendaagse kunst aan het kanaal, net over de grens met Brussel, in Molenbeek.

Meer informatie vind je hier.

20240105_route rolstoel Dansaert

Meerdere routes

Het is de bedoeling dat er nog routes komen in de toekomst, zegt mede-oprichter van Kinumai David Seffer. "Maar er is nog altijd een heel groot tekort aan rolstoeltoegankelijke toiletten. Ook aan de openbare infrastructuur is nog heel wat werk. Brussel blijft een moeilijke stad voor rolstoelgebruikers."

De route is dan ook een sensibiliseringsactie. "We zijn bij handelaars in de wijk langsgegaan. Ook de minder toegankelijke hebben we gevraagd om onze poster uit te hangen, waarop staat dat rolstoelgebruikers welkom zijn. Zo sensibiliseren we en hopen we dat ook die handelaren in de toekomst toegankelijker zullen worden."

20240105_Vzw Kinumai rolstoelvriendelijke route Dansaertwijk_(c)Vzw Kinumai

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Samenleving , Kinumai , rolstoeltoegankelijkheid , Dansaertwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni