Eerste weekend nieuw Schaarbeeks circulatieplan zonder incidenten verlopen

Adelheid Byttebier, kandidaat Vlaams Parlement voor Groen Adelheid Byttebier, kandidaat Vlaams Parlement voor Groen
© Groen
| Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Mobiliteit in Schaarbeek.
© Groen
| Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Mobiliteit in Schaarbeek.

“Geen ongelukken en geen chaos,” zo omschrijft schepen voor Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) de start van het uitgebreide circulatieplan van Schaarbeek nadat ze maandag een eerste balans opmaakte. Op zeven plaatsen stonden stadswachten of politiemensen om de automobilisten wegwijs te maken. Nog de hele week zal de politie automobilisten bijstaan.

Het nieuwe circulatieplan van de gemeente Schaarbeek volgt op de eerdere wijzigingen in de Azaleawijk. Opgeteld moeten de aanpassingen de eerste verkeersluwe wijk in Schaarbeek vormen. Voor de recentste wijzigingen werd in verschillende straten het eenrichtingsverkeer ingevoerd. Onder andere in de Haachtsesteenweg, de Rogierstraat en de Koninklijke Sint-Mariastraat was dat het geval.

"Er zijn geen ongelukken gebeurd en er was geen chaos," blikt Byttebier terug op het afgelopen weekend. Ze stelt dat de wijzigingen over het algemeen duidelijk werden gecommuniceerd. "Bij de straten waar voor het eerst het eenrichtingsverkeer werd ingevoerd, stonden dan ook politieagenten of stadswachten om de automobilisten te waarschuwen."

Ook in de infrastructuur zijn wijzigingen aangebracht die het circulatieplan duidelijk maken. "De Koninklijke Sint-Mariastraat is een straat met eenrichtingsverkeer geworden, met links en rechts fietspaden die heel duidelijk zijn door de markeringen. Als je het circulatieplan daar niet respecteert, voel je je echt een spookrijder."

Afgelopen weekend was het druk op de weg qua verkeer. Deze week zal moeten uitwijzen wat de nieuwe verkeerssituatie doet met het verkeer wanneer ook de scholieren zich 's morgens en ' avonds in het verkeer mengen. De Franstalige scholen startten maandag terug op, de Nederlandstalige scholen op donderdag. De politie zal ook deze week het verkeer nog in goede banen leiden. Op 7 september zit de schepen opnieuw samen met de betrokken gemeentediensten voor een evaluatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?