Eigenlijke heraanleg Elsensesteenweg start woensdag

© kabinet Smet

Vanaf 2 mei gaat de heraanleg van de Elsensesteenweg een nieuwe fase in en starten de werken tussen de Waversesteenweg en de Vredestraat. Tot nu toe waren het de nutsbedrijven die in de zone aan het werk waren. Qua toegankelijkheid verandert er dus niet veel.

Nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat de werken kunnen afgerond worden tegen 6 juli. Gedurende de komende twee maanden zullen er dan ook in de hele zone werkzaamheden plaatsvinden. Er wordt gewerkt tussen 6 en 18 uur, en dat 6 op 7 dagen.

Om de werken efficiënt te laten verlopen, zullen leveringen aan handelaars voor 6 uur of na 18.30 uur moeten gebeuren. De handelszaken blijven de hele duur van de werf bereikbaar voor voetgangers.

Omdat deze fase bijzonder ingrijpend is voor de handelaars voorzien Minister van Openbare Werken Pascal Smet (PS) en Minister van Economie Didier Gosuin (Défi) een forfaitaire schadevergoeding van het Gewest, net zoals dat eerder dit jaar gebeurde in Jette en Ganshoren. Daarnaast is er begeleiding op maat voor elke handelaar in de zone.

De Elsensesteenweg wordt ten slotte in de bloemetjes gezet met een inhuldigingsfeest en een artistiek parcours in het najaar. Van 29 september tot 22 december 2018 zal een artistiek parcours Elsense artiesten in de kijker plaatsen in de handelszaken vanaf de Naamsepoort tot aan het Fernand Cocqplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?