20 januari 2020: aankomst van de Nightjet, de nachttrein uit Wenen in het station Brussel-Zuid

| De Nightjet, de nachttrein uit Wenen, hier in het station Brussel-Zuid.

Eind 2023 dagelijkse nachttreinen tussen Brussel en Wenen

MW
© BRUZZ
05/01/2023

Vandaag rijdt die nog maar drie keer per week, maar vanaf de winterdienstregeling van 2023 spoort de Oostenrijkse nightjet-trein elke dag tussen Brussel en Wenen. Dat meldt de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB.

Na de aankondiging van een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn vanaf mei 2023, komt nu ook de Oostenrijkse vervoersmaatschappij ÖBB met heuglijk nieuws. De nachttrein die al drie keer per week reed tussen Brussel en Wenen, zal versterkt worden. Vanaf december 2023 kan je dagelijks per nachttrein vanuit Brussel naar Wenen.

De extra verbindingen worden mogelijk dankzij het Oostenrijkse ÖBB, dat nieuwe Nightjetrijtuigen aankoopt voor haar treinen vanuit Wenen naar Italië. De vrijgekomen (oudere) rijtuigen op die lijnen, zullen eind 2023 tussen Brussel en Wenen tjokken.

20230105_Nightjet binnenkant

| Zo ziet de nightjet er aan de binnenkant uit.

Goed nieuws, vindt ook Alexander Gomme van ‘Back on Track Belgium’, dat al jaren ijvert voor meer nachttreinen in Europa. “In het hoogseizoen vinden vele geïnteresseerden geen ticket meer,” zegt Gomme. “Dat ontmoedigt en maakt het vliegtuig aantrekkelijker. Door een meer regelmatig aanbod is de nachttrein een volwaardig openbaarvervoeroptie.”

Nieuwe verbinding Parijs-Berlijn ook voelbaar in Brussel

Verder profiteren we ook in Brussel van een nieuwe verbinding tussen Parijs en Berlijn, die weliswaar via Straatsburg loopt en Brussel niet bedient, maar wel zorgt voor een ruimer aanbod aan rechtstreekse bestemmingen.

Treinen die vanuit Brussel en Parijs sporen zullen immers in Mannheim worden gekoppeld aan treinen uit Wenen en Berlijn.

"Het is nog niet een verbinding Parijs - Brussel - Berlijn zoals die in 2014 bestond, maar het toont aan dat Brussel een belangrijke bestemming is.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni