Elsene wil minder snel verkeer rond de vijvers

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Verkeer rond de vijvers van Elsene (hier de Generaal de Gaullelaan.)

Elsene wil de omgeving rond de vijvers beter beveiligen voor wandelaars en voetgangers.

In navolging van een snelheidstest opgezet door de lokale politie, willen de schepenen van Elsene de omgeving rond de vijvers beter beveiligen voor voetgangers en wandelaars, zo meldt Le Soir.

Schepenen Yves Rouyet (Ecolo) en Romain de Reusme (PS), bevoegd voor respectievelijk Stedenbouw en Openbare Werken, menen dat de buurt onveilig is voor voetgangers. Uit de opgezette snelheidstest bleek dat meer dan twintig procent van de voorbijrijdende automobilisten sneller reed dan 40 km/u.

Rouyet en de Reusme geven aan dat de herziening van de stedelijke planning van de buurt een van de belangrijkste speerpunten van de huidige legislatuur is. In afwachting van de nodige toestemming reiken ze verschillende mogelijke oplossingen aan, zoals de installatie van bloembakken en de invoering van een zone 30.

Verder dit jaar volgen er nog meer proefprojecten, zo zal bijvoorbeeld de Gedachtenissquare afgesloten worden voor auto’s tijdens de zomermaanden. Daardoor moet een veilige speelzone tussen de twee vijvers ontstaan. In onder andere de Levantstraat zou automobilisten alle toegang ontzegd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?