'Er is geen reden om te stoppen met Uber X'

© google
| De zetel van de rechtbank van koophandel op de Waterloolaan

De kans dat Uber zijn activiteiten in Brussel stopzet lijkt onwaarschijnlijk. "Er is geen reden om te stoppen met Uber X", oordeelt Ubers advocaat Etienne Kairis. In het vonnis van de Brusselse rechtbank van koophandel is namelijk nog onduidelijkheid over het feit of Uber X, net zoals UberPop, een taxidienst is.

De stakingsrechter stelt dat het de dwangsommenrechter is die moet beslissen of "Uber X al dan niet een taxidienst verleent, dan wel een dienst inzake verhuur van een voertuig met chauffeur". Als Uber X een limousineservice is, waarbij er betaald wordt voor een voertuig met chauffeur en niet voor een taxirit, dan zijn de licenties voor de bestuurder niet dezelfde.

"De rechter zegt dat het niet aan hem is om te beslissen of UberPop gelijk gesteld moet worden met Uber X. Dat is aan de dwangsommenrechter. Er zijn wel andere beschouwingen gemaakt en daar is wel gezegd dat Uber X onder UberPop zou kunnen vallen, maar het is aan die rechter in hoger beroep om dat te beslissen. Vandaag is er geen stakingsbevel en dus moeten en zullen ze niet stoppen voor zover ik weet", verduidelijkt advocaat Etienne Kairis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?