Ernstige verkeershinder verwacht in omgeving Leonardkruispunt op 28 mei

© Belga
16/05/2023

Op zondag 28 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer 'ernstige verkeershinder' in de omgeving van het Leonardkruispunt en de oostelijke Brusselse ring. Om werken uit te voeren moet de Leonardtunnel van de ring volledig worden afgesloten in beide rijrichtingen. Het agentschap raadt automobilisten aan de omgeving te vermijden.

De werken maken deel uit van de grootschalige renovatie van de Leonardtunnel, die midden april van start is gegaan. Op zondag 28 mei werkt Wegen en Verkeer de hele dag aan de stroomtoevoer van de tunnel. Daarvoor moet de stroom in de tunnel en op het Leonardkruispunt worden uitgeschakeld: alle tunnels op de Brusselse Ring en de E411 en het volledige Leonardkruispunt bovengronds zullen geen elektrische voeding krijgen.

Op 28 mei wordt de tunnel onder de Brusselse ring vanaf 7 uur 's ochtends afgesloten. Wie in de richting van Zaventem naar Waterloo rijdt, wordt via het Leonardkruispunt geleid. Wie in de andere richting rijdt, moet een omleiding via de E411 volgen. De tunnel van de E411 blijft wel gewoon open tijdens de werken, maar door de omleidingen zal het verkeer ook hier verstoord zijn, waarschuwt het agentschap.

Verwacht wordt dat de werken zondagavond afgerond zullen zijn, maar als de aannemer meer tijd nodig heeft, kan 's nachts en op Pinkerstermaandag nog worden doorgewerkt. Op zondag 28 mei vindt tevens de loopwedstrijd '20 kilometer door Brussel' plaats. De organisatie roept mensen op om zo veel als mogelijk met het openbaar vervoer naar Brussel te komen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni